En 1950-talsvärld!

IMG_6574
Det finns en hel del stiliga herrfrisyrer att välja mellan!

IMG_6491

Jag minns första gången som jag besökte Sivletto. Jag och min vän letade febrilt efter 50-talsbutiken på en tom gata i Stockholm. Vid vägen fanns bara vackra gamla hus men nästan inga stora skyltar eller affärer. Men så såg vi den, en liten mini-skylt, handmålad med ordet ”Sivletto”. När vi öppnade dörren så möttes vi av den branta spiraltrappan. Och nedanför den öppnade sig en 50-talsvärld.

Sivletto startade för 10 år sedan. Idag har den stora men mysiga källarlokalen både en butik, ett café och en frisörsalong. Kläderna som säljs är både rockabillymärken med retrosnitt, höga blåjeans, stiliga herrkepsar, söta 50-talsklänningar och roliga skor. Dessutom finns det sektioner med vintage, och man kan hitta riktigt fina grejer! Både plagg men även radioapparater, hårfönar och vackra retrobrödrostar.

IMG_6567

IMG_6531

Nu hade jag vägarna förbi eftersom Gusten skulle passa på att klippa sig. Och om det är någon som vet hur man klipper till en herrfrisyr i retrostuk så är det Sivletto.

Hela salongen har originalmöbler från 50-talet och röda frisörstolar från samma tid. På väggarna sitter utklipp från gamla artiklar och inramade tavlor som osar inspiration. Hit kommer det mest män för att fixa håret, men de kan även klippa och styla kvinnliga svall.

En väldigt trevlig kvinna från Texas fixade Gustens nya frilla. Det blev väldigt stiligt! Själv blev jag sugen på Sivlettos böcker, här fanns till exempel boken Retro Makeup som visar hur man har sminkat sig genom olika årtionden. Mm!

Nu ser jag fram emot min födelsedag på måndag och utflykten till Nordiska Museet. Just nu har de både utställningar om Folkhemmet, vackra gamla Smycken och om hur det är att bli Gammal under olika årtionden. Känns som en väldigt bra mix för en födelsedag!IMG_6590 IMG_6603