6 nostalgikalas du inte får missa

KG223018-1006x10241_lowres
Hela helgen är full med nostalgi! Foto: Sjöberg Bildbyrå

 

Ja, herregud vad ska man välja? I helgen händer det alldeles för mycket roligt för ens eget bästa:

Slottsmarknad i Wenngarn: På söndag är det dags för vintagemarknad vid det vackra slottet ute i Wenngarn. Fröken Pralin och Good old vintage har skapat en riktig vintagedag med en stor vintagemarknad, 50-talsfika på slottet och dessutom en bilträff för folkvagnar. Jag kan ju säga att jag gjorde ett besök vid Wenngarn i våras och slottet och slottsträdgården var så vackra att jag tappade andan!

Vintagebloppis: Om du är sugen på att fynda och få inspirerande retro-föreläsningar så får du inte missa Vintagebloppisen nu på söndag. Här har bloggare som Elsa BillgrenSilversagaElsaLisa LarssonRetrolover och Emma Sundh samlats tillsammans med vintagebutiker som Old TouchRetrotrend och Vintagefabriken för att sälja ut fantastiska ting från sina garderober! Tips om vackra vintagefrisyrer, smink och retrotänk får man när vintagefrisörskan Retroella, de fina flickorna från Vintagestudion och Elsa Billgren håller i föreläsningarna. Allting händer i den vackra lokalen på Stortorget i Gamla stan i Stockholm, och om du inte kan vara där så har man kunna fynda på Tradera.se. Alla intäkter går till Kvinna till kvinna.

KG230278-981x1024_lowres
Tänk om man skulle kunna hitta lite badkläder till i sommar! Foto: Sjöberg Bildbyrå

 

Prins Bertils Memorial – en vintagefest: Om du är sugen på att klä upp dig i din bästa vintagestass och se fantastiska gamla fordon så är du välkommen ut till Djurgården i Stockholm på söndag. Här är nämligen Prins Bertils Memorial, vilket lockar hundratals besökare i bilar från sekelskiftet och framåt. Det blir bilrace i tre olika klasser; Vintage (bilar fram till år 1930), Post vintage (bilar fram till år 1946), Post war (bilar fram till år 1962) och man uppmuntras till att ta med sig sin picknickkorg och komma och visa upp sig eller bara njuta av omgivningen.

Galoppis: För mig är det stort, för på lördagen har den stora bakluckeloppisen på Galoppfältet i Täby premiär! Galoppisen är Sveriges största bakluckeloppis och här är jag varje år (nästan varje helg) under hela sommaren. På både lördagar och söndagar kommer folk med sina bilar och säljer ut det de inte längre vill ha kvar vilket innebär att det är billigt – väldigt billigt. Oftast så finns det en 5 kronors-låda under vart och vartannat bord. Och visst måste man sålla ut gobitarna för här är det ren garageutförsäljning, men jag har lyckats hitta både en rosa 1950-talsbaddräkt för 25 kronor (!) och en Märthaskolan klänning för 150 kronor (!!!). Galoppisen är nästan varje helg under hela sommaren, mellan klockan 12-16.00. Så nu blir det till att packa picknicken och åka dit, för här ska det fyndas.

KG228753-984x1024om_lowres
Vem vet vad man kan hitta på en båtloppis? Foto: Sjöberg Bildbyrå

Båtloppis: På lördag öppnar båtarna upp sina fyndförråd vid Söder Mälarstrand i Stockholm. Här kommer det att finnas stora fyndchanser, dessutom kommer man att kunna spana in maratonlöparna medan man äter våfflor.

Nordens största loppis: Återvinningsfesten i Hornstull i Stockholm är en årlig happening som förväntas bli nordens största loppis. Och vet ni vad, det är dags för den redan nu på söndag! Här kommer det att finnas supermånga försäljare, roliga återvinningslekar för barn, klädbyte och mycket mer!

Runt om i Sverige: Bor man inte nära några av de här fantastiska eventen så behöver man inte bli ledsen. Här kan du hitta en vintagemässa eller loppis nära dig. För nog känns det tryggt att säga att sista helgen i maj är en riktig loppishelg i Sverige!

SC231143-1024x762om_lowres
På Prins Bertils Memorial kommer det att finnas fagert folk och fina bilar, som här år 1931. Foto: Sjöberg Bildbyrå