6 fantastiska nyårsblåsor!

Retro fest
Skål! Foto: Sjöberg Bildbyrå.

Nu är det dags för nyår snart igen! Men vad ska man ha på sig?

Av någon anledning så händer det allt för ofta att man faller för en alldeles  för fin klänning som man bara använder en gång. Samtidigt så är det en kväll då man inte kan bli för glamourös, då man har en ursäkt till att köpa den där riktigt fina blåsan som man har spanat in. Kanske det inte gör något att den inte används så ofta, om man blir lycklig av att se den?

Etsy.com kan man hitta alla möjliga äldre ting och vackert hantverk. Och här är några av mina favoriter inför nyår.

 

1. Underbara 20-tal! Den här underbara skapelsen är från 1920-talet! När jag såg den så blev jag helt kär. Dessvärre är den lite utanför min prisklass. Om du har cirka 6000 kronor över i plånboken så kan den bli din. Från butiken: Morning Glorious.
etsy1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Glittrande vackert! Denna skönhet är från 1980-talet! Här snackar vi paljetter och glamour. Man kan köpa den för 1234 kronor. Från butiken: The Vintedgeco.

etsy3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Puffig 50-talare! Här har vi en äkta 1950-talare i svart siden. Så vid och så underbar. Den kostar 1791 kronor. Från butiken: Wearitagain.

etsy4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. En kalasklänning! Det är något underbart festligt med den här modellen. Det är också en 1950-talare enligt säljaren och den har en sådan speciell färg. Den kostar lite mindre, med en prislapp på 955 kronor. Från butiken: SmallEarthVintage.

etsy5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ett fyverkeri! Vem vill inte se ut som ett fyverkeri på nyårsafton? Här är en paljettklänning från 1970-talet med stjärnor och månar! Klänningen kostar 1751 kronor. Från butiken: BoudoirBarbie.

etsy9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Äkta glamour! Hur glamourös skulle man inte vara i den här klänningen, med en svart underklänning till? Det är en skapelse från 1930-talet och jag blir alldeles lycklig av tanken att spetsen har hållit så länge. Den kostar 2189 kronor. Från butiken: ManyAMoonVintage.

etsy8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu var dessa klänningar i det dyraste laget, men så måste det inte vara. Etsy.com har alla möjliga prislappar på sina plagg och det funkar alltid som underbar inspiration. Om man har tur och fyndar så kan man se ut som tjusiga Claudette Colbert här nere, från 1930-talsfilmen ‘It happened one night’! Vill du hitta en passande nyårsfrisyr från förr, kika här!

Jag önskar er alla ett fantastiskt gott nytt år! Och jag hoppas att 2015 är fullt av minnen och drömmar.

Vill du se fler fina nyårsklänningar med vintageinspiration? Missa inte detta!

00547984
Underbara Claudette Colbert i filmen ‘It happened one night’ från 1934. Foto: Sjöberg Bildbyrå.